ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΘΗΝΩΝ 2022

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΘΗΝΩΝ 2022

Συμμετέχουμε και σας περιμένουμε στο περίπτερο μας 3Ε17, 7 - 11 Δεκεμβρίου!

MARITIME ECONOMIES - ΑΡΘΡΟ ΣΚΟΡΔΙΛΗ ΙΩΑΝΝΗ - ΤΕΥΧΟΣ 262 03/11/2021

MARITIME ECONOMIES - ΑΡΘΡΟ ΣΚΟΡΔΙΛΗ ΙΩΑΝΝΗ - ΤΕΥΧΟΣ 262 03/11/2021

Η Refrigerant Dynamic είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο του Yachting για πάνω από 24 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ειδικεύεται στον τομέα του  κλιματισμού – ψύξης και τα τελευταία 15 χρόνια στη αφαλάτωση θαλασσινού νερού.

Όπως λέει και το όνομά της έχει μια δυναμική και συνεχώς ανοδική πορεία στο χώρο. Πάντα μαζί με το συνεργάτη μου, κύριο Κουτέλο Νικόλαο, έχουμε σαν όραμά μας να προσφέρουμε υψηλής απόδοσης και αισθητικής κι επιπλέον αθόρυβο κλιματισμό στο σκάφος σας με τη χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Όπως γνωρίζουμε,  ο κλιματισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές κατανάλωσης ρεύματος σε ένα yacht. Παρατηρώντας τον τελευταίο καιρό την αύξηση της τιμής των καυσίμων, έχει γίνει πλέον ανάγκη η μείωση κατανάλωσης ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί η υβριδική τεχνολογία σε όλους τους τομής των δραστηριοτήτων. Έτσι και στα yachts, η ανάπτυξη αυτή  βοηθά να ελαχιστοποιηθεί το ενεργειακό αποτύπωμα.

Βάση όλων των παραπάνω απαιτήσεων, ο Ιταλικός οίκος Frigomar έχει πετύχει να φέρει στη παγκόσμια αγορά μονάδες BLCD inverter. Τι είναι όμως η τεχνολογία BLCD; Είναι ένα σύστημα πολλαπλών μεταβλητών συχνοτήτων, δηλαδή συνεχής έλεγχος της ταχύτητας του συμπιεστή της μονάδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο συμπιεστής να καλύπτει συνεχώς τις απώλειες του χώρου, αυξάνοντας ή μειώνοντας τις στροφές του ( από 20Hz – 100Hz ), ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος (θερμοκρασία θαλάσσης και αέρα ). Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνει ενεργειακή απόδοση 98%. Σε αντίθετη περίπτωση, οι συμβατικές μονάδες on – off λειτουργούν πάντα στη μέγιστη απόδοση, χωρίς αυτό να είναι πάντα απαραίτητο και ταυτόχρονα να κάνουν συχνές επανεκκινήσεις. Η τεχνολογία της Frigomar έχει εξαλείψει των κύκλο των συνεχών επανεκκινήσεων πετυχαίνοντας έτσι την ενεργειακή απόδοση του συστήματος χωρίς να έχουμε τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του αέρα και της κατανάλωσης  ρεύματος. Χάρη σε αυτό πετυχαίνουμε τη μακροζωία του συστήματος και την αίσθηση άνεσης στο χώρο σας.

Θα αναρωτηθεί βέβαια τώρα και ο πιο δύσπιστος μελλοντικός αγοραστής πως γίνεται μια μονάδα Frigomar να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από μια συμβατική μονάδα. Η απάντηση είναι ότι η εκκίνηση της μονάδας γίνεται με χαμηλή ταχύτητα, μόλις 20Hz επιτρέποντας πολύ χαμηλή ροπή εκκίνησης άρα και καταναλώσεις ενέργειας, πολύ χαμηλότερη από την ονομαστική αξία της, με μόλις 2 Amps, σε όλα τα μοντέλα της. Σε αντίθετη περίπτωση τα παραδοσιακά κλιματιστικά έχουν 20 – 30 Amps, παρόλο που έχουν προσθέσει ομαλούς εκκινητές. Μετά τη χαμηλή εκκίνηση ο συμπιεστής αρχίζει να ανεβάζει τις στροφές του ομαλά, φτάνοντας το μέγιστο στα 100Hz. Με αυτό το τρόπο πετυχαίνουμε άμεση ψύξη ή θέρμανση στο χώρο. Καθώς η θερμοκρασία του χώρου πλησιάζει στο σημείο που έχουμε επιλέξει ο συμπιεστής επιβραδύνει, διατηρώντας έτσι μια σταθερή θερμοκρασία. Προσθέτοντας στο χώρο θερμικό φορτίο, ο συμπιεστής αυξάνει τη συχνότητα του, τις στροφές δηλαδή, προσπαθώντας να καλύψει το επιπλέον φορτίο. Έτσι αποφεύγουμε τις μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας στο χώρο μας προσφέροντας έτσι ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως την άνεση αυτή μας την προσφέρει η Frigomar με την τεχνολογία BLDC. Θα ήταν παράληψή μου να μην αναφέρω τα πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου του συμπιεστή και του ανεμιστήρα, τεχνολογίας PMSM που καθιστά εξαιρετικά σιωπηρή την λειτουργία σε κάθε μεταβολή των στροφών του.

Επιπλέον, όλες οι μονάδες ελέγχονται από ένα εξαιρετικά εύκολο χειριστήριο αφής.   Επάνω στην οθόνη εκτός από την επιλογή ψύξης – θέρμανσης – θερμοκρασίας και στροφών του ανεμιστήρα, υπάρχει η ένδειξη eco. Με την επιλογή αυτή μειώνουμε ακόμα περισσότερο την κατανάλωση της μονάδας στο μισό, μειώνοντας τις στροφές του συμπιεστή και του ανεμιστήρα.

Όλες οι μονάδες είναι τεχνολογίας VFD, που προσφέρει αντοχή σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας θαλάσσης από 5^C έως 45^C, καθιστώντας τις μοναδικές στον ανταγωνισμό. Μια τέτοια μονάδα δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από μια σειρά αξεσουάρ ακόμα και για τους ποιο απαιτητικούς πελάτες. Δύο από αυτά είναι:  

  • η δυνατότητα λειτουργίας και ελέγχου της μονάδας από το κινητό μας τηλέφωνο μέσω εφαρμογής
  • αποστείρωση του αέρα UVA/C από ιούς και μικρόβια που τόσο μας έχουν ταλαιπωρήσει τα τελευταία δυο χρόνια.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι πρόκειται για μονάδες πολύ εύκολες στην εγκατάστασή τους, χάρη στην εξαιρετικά συμπαγή κατασκευή τους. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται πολλές φόρες από μη εξειδικευμένο προσωπικό, κυρίως σε περιπτώσεις που το σκάφος βρίσκεται πολύ μακριά από την έδρα της εταιρίας ( γεγονός που καθιστά δυσανάλογο το κόστος εγκατάστασης και αγοράς μονάδας).

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα ‘’ REFRIGERANT DYNAMIC ΟΕ ‘’.    

OLYMPIC YACHT SHOW 2022

OLYMPIC YACHT SHOW 2022

Συμμετέχουμε και σας περιμένουμε στο περίπτερο μας, 7 - 10 Οκτωβρίου 2022!

COVID 19 - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

COVID 19 - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΥΠ'ΑΡΙΘΜΟΝ C(2020) 1863/19.03.2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ''ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ COVID-19'' ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΥΤΗΣ, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ 1, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ COVID-19

Image